.

Saturday, July 10, 2010

my story.......

salam...

Alhamdulillah, sudah seminggu sesi kuliah berjalan..... huhu..subjek obstetric dan gynaecology yang paling menarik untuk semester nie. Subjek ni memang menyedarkan diri ini bahawa pengorbanan seorang ibu ketika melahirkan anaknya tiada tandingan, bertarung nyawa antara hidup atau mati. Itu baru tengok di video..belum lagi tengok yang real.. Akan tiba masanya nanti saya akan masuk ke labour room… Puan nasihatkan kami untuk bersedia dari segi fizikal dan mental… Akan melihat satu pengalaman yang mungkin akan menjadi reality dalam hidup saya sendiri bila akan bergelar seorang ibu… Trauma juga bila fikirkan..Tapi, anak adalah anugerah Allah yang mana akan menjadi khalifah di bumiNya ini, yang akan menegakkan agama Allah….Terlintas di hati ini,memikirkan mak saya di rumah. Mak, macam mana la mak melahirkan dan membesarkan anak-anak mak seramai 6 orang ini?? Menanggung kesakitan,kepayahan,keperitan dengan penuh kesabaran dan kasih-sayang?? Ternyata ucapan terima kasih tidak dapat menandingi segala apa yang mak lalui selama ini… Semoga Allah sentiasa merahmati dan memberkati dirimu,mak….Aneeta…my junior! Very sweet person..cantik!! sempat jugak la jadi kaunselor untuk dia..huhuhu.. she can’t accept any lecture from her tutors. She always cry..cry and cry… Petang itu,banyaklah beborak dengan dia, berbincang serba sedikit tentang masalah dia.. Bila saya balik ke bilik saya,tengah duduk temernung..teringat kembali saya seketika dulu. Sewaktu saya mula-mula berada di MNC…Ya Allah, hanya DIA yang tahu apa yang saya rasa time tu… langsung tak dapat menerima apa yang saya belajar. Bluurrr gilerrr..lebih sakit hati bila tengok kawan-kawan yang lain boleh je catch up…! Saya langsung tak boleh concentrate…menangis?? Usah katalah…huhuhu..mak ada call,tipu mak kata ok je duduk kat sini..belajar pun ok…(ampun mak..jst tak nak wat mak susah hati) hehe … Tapi,setiap yang berlaku ada hikmahnya kan.. Alhamdulillah… Akhirnya saya dapat juga catch up yang mana saya tertinggal.. Teringat kata-kata kawan baik saya ,jangan paksa diri..nanti tension. Kalau dah tension satu apa pun takkan dapat. Tenangkan hati, buat apa yang mampu,slow2… Alhamdulillah,dengan bantuanMu hamba terus di sini… so, Aneeta..hope you can survive kat sini ok??!! All the best!! You can do it…dont give up Pictures, Images and Photos


To kak ira, kita still single kan?? Huhuhu..tak pe,single2 dulu..nanti jumpa la kan?? Hehehe… Alahai..ramai dah yang kapel2 nie… Saya lebih bahagia sebegini.. cukuplah setakat kawan… “Kawan biar beribu, kasih biarlah satu” Nak cari kasih yang betul-betul terbaik, yang betul2 layak untuk dikasihi bukan senang…. Lagipun,pintu hati ini masih belum terbuka untuk menerima sesiapa setelah tertutup selepas kejadian itu. Cukuplah sekali saya mempersiakan kasih saya,perasaan saya kepada insan yang tidak mungkin akan menerima saya…. Tapi, takdir Allah…saya menerima seadaya..sekurang-kurangnya saya dapat merasakan saat2 bahagia bersama dia walaupun sekadar teman biasa..

smile Pictures, Images and Photos

Sebenarnya jodoh ni memang dah di tetapkan oleh Allah,
JODOH AKAN DATANG PADA ANDA, SEPERTIMANA MAUT AKAN DATANG PADA ANDA, ANDA TAK DAPAT MENGELAK DARI JODOH SEPERTI MANA ANDA TAK DAPAT MENGELAK DARI MAUT!!!